fbpx skip to Main Content

Flygtningetelte i Bruxelles

Fredag den 18. december markede Læger Uden Grænser (Medecins Sans Frontieres – MSF) den internationale migrationsdag ved at opsætte 12 flygtningetelte i EU’s “hovedstad” Bruxelles for at sætte fokus på flygtninges forhold og rettigheder i Europa.

Den grænsepolitik, som EU eller enkelte medlemsstater praktiserer, betyder, at mange udokumenterede migranter og asylansøgere fanges i udkanten af Europa i lange perioder eller tvinges tilbage til de steder, hvor de kommer fra.
Migranterne og asylkansøgerne er ofte på flugt fra konflikter, lider store afsavn eller oplever udbredte krænkelser af menneskerettighederne. De udholder lange og farlige rejser til Europa. De, der når frem til Europa, står ofte over for en systematisk og langvarig tilbageholdelse under forfærdelige forhold, som har alvorlige konsekvenser for fysisk og psykisk sundhed. Adgang til sundhedsydelser er begrænset og psykologisk støtte ofte ikke-eksisterende.

I EUs asylcentre for udokumenterede indvandrere og asylansøgere i Grækenland og Malta har MSF’s arbejde vist høj grad af depression, angst og Post Traumatic Stress Disorder.
“I asylcentrene finder vi overbelægning og forfærdelige hygiejneforhold. Folk tilbageholdes uden reelt at have begået nogen forbrydelse, og usikkerheden om deres fremtid er utroligt frustrerende, “siger Christos Papaioannou, MSF’s koordinator i Grækenland.

Læs mere hos bl.a.:
Læger Uden Grænser (MSF) – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top