fbpx skip to Main Content

Føderalist blev EU-præsident

EU’s regeringsledere er torsdag aften over en middag i Bruxelles blevet enige om, hvem der skal være EU’s første præsident og udenrigsminister. Præsidenten bliver Belgiens kristendemokratiske statsminister Herman van Rompuy der er uddannet i økonomi og filosofi ved et katolsk universitet. Udenrigsministeren bliver den britiske baronesse og tidligere Labour-minister Catherine Ashton, som kommer fra posten som EU’s handelskommissær.
”Jeg er rystet over at høre, at den førende kandidat (til præsidentposten, red.) er varm tilhænger af fælles EU-skat og af en endnu tættere union med Bruxelles”, har Labour-medlem af det britiske parlament Ian Davidson udtalt om Rompuy.

– Der ligger klare signaler i topmødets valg af en tilhænger af EU-skat og snævrere union samt en hidtidig kommissær for EU’s internationalt kritiserede handelspolitik til topposterne. Hermed er EU kommet to væsentlige skridt længere i udviklingen af en centralistisk EU-stat især vendt mod de fattige lande, udtaler Søren Søndergaard, parlamentsmedlem for Folkebevægelsen mod EU, og konstaterer, at Rompuy var de store lande Tyskland og Frankrigs favorit.

Ønskes yderligere kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top