fbpx skip to Main Content

Følg Søren på Politiken.dk

Søren er blevet en del af Politikens faste debattør hold og vil jævligt skrive indlæg om EU’s nedskæringspolitikker og angreb på folkestyre i Europa.

I sit første indlæg om den historisk høje arbejdsløshed i EU skriver han:

“Faktisk har arbejdsløsheden i eurozonen aldrig nogensinde været højere i hele euroens historie (…) Og alt tyder på det bliver værre i den kommende tid. Blandt andet på grund af den hårdhændede nedskæringspolitik, som EU gennemtvinger i en lang række lande” .

Søren påpeger, at EU’s nedskæringspolitik indebærer, at EU-landene ikke må bruge penge på at gennemføre massive investeringer i grønne jobs – tværtimod, så tvinges de til at “skære ned på den offentlige velfærd og at få de lønmodtagere, som stadig har job, til at arbejde længere for mindre” .

Den politik står i skarp kontrast til, at “siden december har Den Europæiske Centralbank udlånt 1.000 milliarder euro (7.500.000.000.000 kroner) til europæiske banker til en rente på kun 1%” .

Er disse gigantiske lån så blevet forbundet med krav om at skabe beskæftigelse? Nej siger Søren “Ikke det fjerneste! Hvis bankerne hellere vil bruge pengene til at spekulere i spanske eller portugisiske statsobligationer, så er det helt deres egen sag” .

Læs hele indlægget Hvilken verden befinder den mand sig i? på Politiken.dk

Back To Top