fbpx skip to Main Content

Folkeafstemning om retsforbeholdet udskrevet

Statsministeriet har i dag trykket på knappen og udskrevet folkeafstemning om det danske retsforbehold. Den 3. december skal vi derfor til stemmeurnerne for at beslutte, om også det retspolitiske område skal flyttes til EU og derved længere væk fra borgerne.

”Det danske retsforbehold værner både om vores retspolitik og om vores demokratiske rettigheder. Hvis vi først giver afkald på vores retsforbehold har danskerne ikke en jordisk chance for at kunne holde politikerne ansvarlig for den retspolitik der bliver ført i Danmark. EU-partierne på Christiansborg skal stoppe med deres forsøg på at indskrænke demokratiet” udtaler Rina Ronja Kari, medlem af Europaparlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Det danske retsforbehold var sammen med tre andre forbehold en forudsætning for, at danskerne stemte ja til Maastricht-traktaten i 1992. Siden har de EU-positive partier på Christiansborg forsøgt at afskaffe de danske forbehold. Senest i 2000, hvor danskerne sagde nej til at afskaffe forbeholdet om en fælles europæisk valuta.

Det danske retsforbehold sikrer, at Danmark kan samarbejde med EU om retlige og indre anliggender på mellemstatsligt niveau fremfor overstatsligt. Ved at frasige sig det overstatslige samarbejde, er Danmark derved ikke tvunget til at indføre EU-love, som vi ikke finder gavnlige i Danmark.

Med retsforbeholdet kan danskerne altså holde de danske politikere ansvarlige for den retspolitik, der føres i Danmark, hvilket er en grundsten for demokratiet.
Derfor anbefaler Folkebevægelsen mod EU at stemme nej til afskaffelsen af retsforbeholdet ved folkeafstemningen den 3. december

Folkebevægelsen har startet en indsamling på 375.000 kr. til kampagnen for bevarelse af retsforbeholdet. Der er bl.a. lanceret et crowdfundingprojekt, og rettet henvendelse til enkeltmedlemmer og kollektive medlemmer om at give et bidrag.
Du kan være med til at støtte kampagnen for et NEJ den 3. december ved at give et bidrag via crowdfundingprojektet, via Mobilepay på 50155374, via kontoen i Folkesparekassen i Silkeborg reg.nr. 9860 nr. 0000025100, eller via funktionen Støt os her på hjemmesiden.

Back To Top