fbpx skip to Main Content

Folkebevægelsen mod EU vedtager at indgå i valgteknisk samarbejde med Enhedslisten

Folkebevægelsen mod EU’s Landsmøde har netop besluttet at indgå i et valgteknisk samarbejde med Enhedslisten til EU-Parlamentsvalget i 2019.

Et flertal af de delegerede på Folkebevægelsen mod EU’s Landsmøde 2017 stemte for at indgå i et teknisk valgsamarbejde med Enhedslisten. (Foto: Per Nielsen)

På Folkebevægelsen mod EU’s Landsmøde 2017 har de delegerede besluttet at vedtage forslaget om et valgforbund med Enhedslisten. Forslaget blev vedtaget med 92 stemmer for valgsamarbejdet, mens 62 stemte imod. En undlod at stemme og en stemme var ugyldig.

”Landsmødet har lagt vægten på, at et valgteknisk samarbejde gør det nemmere at blive valgt. Der er en meget høj de facto spærregrænse ved EU-parlamentsvalget, og derfor giver det mening at indgå i et valgteknisk samarbejde. Vi står stadig stærkt som dén tværpolitiske EU-modstand, og nu vender vi øjnene benhårdt mod kampen for et DAXIT,” siger Rina Ronja Kari, der er medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Følger historisk tradition for valgforbund

Med beslutningen følger Folkebevægelsen mod EU en tradition for valgtekniske samarbejder. Ved det først valg 1979 var Folkebevægelsen i valgforbund med Retsforbundet, VS og SF. I 1989 indgik vi et valgteknisk samarbejde med SF.

Fra 1994 og frem til 2009 var vi i valgforbund med Junibevægelsen. I 2004 fik liste N 5,2 procent, hvilket ikke var nok til at komme ind selv. Men på grund af valgforbundet med Junibevægelsen, som fik 9,1 procent, så kunne vi ”låne” deres overskydende stemmer og redde mandatet.

Det forventes at EU-Parlamentsvalget vil blive afholdt i maj 2019.

Læs mere

>> Hvad er et valgforbund?

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top