fbpx skip to Main Content

Folkebevægelsen: Forbyd salmonella-æg i Danmark!

”Det er en stor sejr for de danske fødevaremyndigheder og fjerkræsbranchen, at EU har valgt at imødekomme den danske ansøgning om særstatus på æg”, udtalte den daværende fødevareminister Eva Kjer Hansen den 19. maj sidste år efter et møde i EU-kommissionens Stående Komité for fødevarer og Dyresundhed.

Men nu halvandet år efter stårt det klart, at EU alligevel ikke har imødekommet ansøgningen. Tre store EU-lande og et mindre blokerer for en dansk undtagelse, selvom danske æg nu i flere år har været fri for de farlige salmonella-bakterier, som i flere år har gjort mange tusind danskere syge og i enkelte tilfælde har kostet menneskeliv.

– Hvorfor misinformerede fødevareministeren Folketinget lige inden valget til EU-parlamentet og hævdede, at sejren var hjemme? Hvor mange flere skal rammes af salmonella, mens store EU-lande blokerer for en for længst berettiget undtagelse? Det er mildt sagt på høje tid, at Folketinget skrider til handling og gør som i Bisphenol-sagen. Priotér hensynet til befolkningens sundhed og gå foran med et dansk forbud mod salmonella i æg. Gennemfør en lovgivning nu, som kræver dokumentation for, at æg der forhandles i Danmark er salmonella-fri, lyder den klare opfordring for Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Denne sag bekræfter kun, at befolkningerne betaler en uacceptabel pris for EU’s indre marked og at de store medlemslande bestemmer linien i EU.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, spidskandidat og MEP for Folkebevægelsen, på mobiltelefon 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top