fbpx Skip to content

Folkebevægelsen mod EU vil stille op til EU-parlamentet

31/10/2021

Folkebevægelsen mod EU vil igen stille op til EU-parlamentsvalget i 2024. Det er besluttet på Folkebevægelsens landsmøde den 31. oktober med overvældende flertal. Til landsmødet mødes delegerede fra hele landet for at diskutere og beslutte, hvad Folkebevægelsen mod EU skal arbejde med det kommende år.

Jeg er rigtig glad for beslutningen. Der er er brug for en saglig og handlekraftig EU-modstand. Det mener jeg, vi har bedre mulighed for at yde, hvis vi også sidder i EU-parlamentet. Hvis vi er tæt på beslutningsprocesserne i Bruxelles, kan vi bedre oplyse danskerne og råbe vagt i gevær over for EU og derfor stiller vi op i 2024.

Det siger formand for Folkebevægelsen mod EU, Susanna Dyre-Greensite.

Den første udfordring for Folkebevægelsen mod EU bliver at indsamle de cirka 70.000 underskrifter det kræves, for at kunne stille op til EU-parlamentet. Det er endnu ikke besluttet, hvem der stiller op som kandidater for Folkebevægelsen mod EU.

Medlem af Folkebevægelsen mod EU’s landsledelse Lave K. Broch, glæder sig over, at Folkebevægelsen genopstiller:

Folkebevægelsen mod EU har været en afgørende vagthund i EU-parlamentet de sidste 40 år. Vi har været med til at sikre det danske nej til euroen, retsforbeholdet og Maastricht-traktaten. Intet parti kan overtage den rolle, som Folkebevægelsen mod EU spiller i dansk politik. Jeg glæder mig derfor til, at vi skal ud og samle vælgererklæringer.

Back To Top