fbpx skip to Main Content

Folkebevægelsen står til fremgang

Tænketanken NyAgenda offentliggjorde i weekenden en meningsmåling foretaget af Gallup. Den viser, at Folkebevægelsen mod EU i øjeblikket tegner til at blive fjerdestørst ved valget til EU-parlamentet 25. maj .

16 pct. svarer, at de vil stemme på Venstre, 13 pct. vil stemme på Socialdemokraterne, 13 pct. på Dansk Folkeparti , 5 pct. at de vil stemme på Folkebevægelsen, 4 pct.på SF, 4 pct. på Det Radikale Venstre, 3 pct. på det Konservative Folkeparti og 2 pct. Liberal Alliance. 40 pct. svarer, at de ikke ved, hvad de vil stemme, eller ikke vil stemme.
Ved valget tæller kun stemmer på partier og bevægelser. Derfor svarer 5 pct. til 8,3 pct., hvilket er mere end Folkebevægelsens tværpolitiske liste N fik ved valget i 2009. Dertil kommer, at Folkebevægelsen traditionelt plejer at stå svagere i meningsmålingerne end resultatet på selve valgdagen.

– Intet er givet endnu. Men der er ingen tvivl om, at det er en god start, siger Rina Ronja Kari, MEP og spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

EU-prognose: Flere mandater

Samtidigt er det Bruxelles-baserede og EU-finansierede initiativ PollWatch2014, der har analyseret målinger fra alle EU’s medlemslande, kommet med deres første prognose.

Her står venstrefløjsgruppen GUE/NGL til fremgang ”“ både i samlet set i EU og i Danmark. Samlet set fra 35 til 56 mandater. I Danmark går den fra et til to mandater. Og i Danmark er det Folkebevægelsen mod EU, som er teknisk tilknyttet gruppen. Samtidigt står euromodstanderne bl.a. i tyske Alternativ für Deutschland og den italienske fem-stjernebevægelse til at få et rigtig godt valg.

– Prognosen modsiger EU-elitens påstand om, at dette valg blot er et valg mellem EU-begejstrede midterpartier og den ekstreme højrefløj, konstaterer Rina Ronja Kari

Læs mere om…
PollWatch2014:http://europedecides.eu/2014/02/pollwatch-2014-first-predictions-put-socialists-in-the-lead/
NyAgenda: http://nyagenda.dk/

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67
– eller sekretariatet i Strasbourg på 0033 ”“ 3 8817 5152

Back To Top