fbpx skip to Main Content

Folkebevægelsen udfordrer spidskandidater

Forleden bad Jeppe Kofoed (S) spidskandidaterne til Europaparlamentet skrive under på, at de vil bevare den danske strejke- og konfliktret. Nu er det Jeppe Kofoed selv, der opfordres til at skrive under for Danmark.

Spidskandidaten for Folkebevægelsen mod EU, Rina Ronja Kari, har indrykket en lille underskriftsindsamling i en annonce i dagbladet Information. Her opfordrer hun de øvrige spidskandidater til at skrive under på, at de ikke vil give grådige multinationale mulighed for at sagsøge og vinde over Danmark, hvis deres profit bliver truet af lovgivning i Folketinget.

”Vi risikerer, at Danmark bliver trukket igennem lange, dyre retssager i et nyt system af særdomstole. Og vi risikerer at Danmark taber,” lyder det blandt andet i annoncen.

Retssagerne kan nemlig blive konsekvensen af en ny handelsaftale mellem EU og USA, der lige nu forhandles om. Det ser ud til at investeringsaftalen (ISDS) bliver del af den samlede handelsaftale. ISDS giver private, multinationale selskaber ret til at sagsøge den danske stat, hvis Folketinget laver lovgivning, der har konsekvenser for firmaets investeringer.

– Danmark er selvfølgelig nødt til løbende at kunne tilpasse sin lovgivning. Også selvom det generer nogle store firmaer. Det er sådan, vi beskytter vores miljø, skaber sunde arbejdspladser og holder farligt kemi væk fra vores børn. De love skal ikke kunne underkendes af en investeringsdomstol. Derfor håber jeg inderligt, at de andre også vil skrive under på, at de ikke stemmer for en handelsaftale, hvor ISDS er med, siger Rina Ronja Kari, der er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.


Den lille underskriftsindsamling, der kun er for spidskandidater til Europaparlamentsvalget den 25. Maj, er indrykket som annonce i Information onsdag i forbindelse med, at der er forespørgselsdebat i Folketinget om aftalen.

Kontakt til Rina Ronja Kari: 2670 1816

Back To Top