fbpx skip to Main Content

Folkebevægelsen mod EU på Folkemødet

Intet Folkemøde uden Folkebevægelsen. Fra boden centralt på Cirkuspladsen vil Folkebevægelsen mod EU bruge årets Folkemøde på at sætte fokus på de vigtigste EU-spørgsmål lige nu. Se alle vores aktiviteter her.

Folkemødet på Bornholm, der i år finder sted fra den 11. til den 14. juni, byder som altid på et væld af aktiviteter, arrangementer og festligheder.

Folkebevægelsen mod EU står igen i år for sin andel af folkefesten med fem forskellige events, der er arrangeret i samarbejde med EUD. Eventsene handler om alt fra retsforbehold, bankunion og TTIP over det EU-kritiske ungdomsnetværk ROPA – EUROPA UDEN EU til debat om EU’s indflydelse på det danske demokrati.

Der ud over vil flere af Folkebevægelsens ansigter være at finde til debatarrangementer arrangeret af andre organisationer og institutioner.

Du kan se en liste og beskrivelse af alle Folkebevægelsens aktiviteter på Folkemødet 2015 herunder.

Egne events, som afholdes i boden centralt på Cirkuspladsen (Bod C24):

Mød ungdomsnetværket “ROPA – EUROPA uden EU” – torsdag den 11. juni 15:00 – 16:00: ROPA HVAFFORNÃ…ET? “ROPA – Europa uden EU” er et nyt ungdomsnetværk, der insisterer at sætte EU på dagsordenen for os selv og andre unge. Hvis ikke du ved nok om EU, så er det ikke dig, der er dum – det er faktisk EU, der er problemet. Kom og hør mere om ROPA. Tovholder er Mille Simonsen.

Spørgekonkurrence om retsforbeholdet og EU’s retspolitik – fredag den 12. juni 12:30 – 13:30: Inden for et år er der folkeafstemning om retsforbeholdet og EU’s overstatslige retspolitik. Her kan du derfor deltage i en spørgekonkurrence om EU’s retspolitik og hvordan vi kan samarbejde uden at give EU magt. Lave K. Broch, 1.suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU er tovholder.

Trues demokratiet af EU? ”“ lørdag den 13. juni 11:30 – 12:30 – Over 90 % af EU’s love behandles aldrig af Folketinget. EU-kommissionen har monopol på at stille lovforslag og Danmark har ingen vetoret. Kom til debatmøde om EU og demokratiet. Oplægsholder: Poul Gerhard Kristiansen, landssekretær for Folkebevægelsen mod EU og politisk ordfører for Retsforbundet. Eventen afholdes i samarbejde med Retsforbundet.

Debat om EU’s handelsunion med USA (TTIP) ”“ lørdag den 13. juni 15:00 – 15:45 – EU og USA forhandler stadigvæk om en handelsunion (TTIP). Men hvad vil TTIP f.eks. betyde for demokratiet, miljøet, sundheden og velfærden? Oplæg v. Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU og Jens Boe Andersen, EU-chef for Dansk Metal og næstformand i Europabevægelsen. Efter oplæg er der debat og spørgsmål. Folkebevægelsen mod EU og Europabevægelsen er politiske modsætninger og der er derfor gode chancer for en spændende debat.

Skal Danmark med i EU’s bankunion uden en folkeafstemning? ”“ søndag den 14. juni 11:30 – 12:30 – Storbritannien og Sverige har takket nej til EU’s bankunion, men et flertal i Folketinget støtter dansk deltagelse i EU’s bankunion uden en folkeafstemning. Her kan du derfor deltage i et møde om EU’s bankunionen. Allan Vesterlund, landsledelesesmedlem for Folkebevægelsen mod EU er oplægsholder.

Udover de fem events afholder Folkebevægelsen mod EU sammen med Europabevægelsen en fodboldkamp under overskriften ”Kampen om Europa”. Det er lørdag den 13/6 kl. 13 på Allinge Stadion bag Nordlandshallen. Fra Folkebevægelsen mod EU deltager blandt andre MEP Rina Ronja Kari, mens Europabevægelsen i år har forstærket sig med udenrigsminister Martin Lidegaard for at tage revanche for de sidste års store nederlag.

Derudover er Folkebevægelsen mod EU repræsenteret ved følgende events, som andre arrangerer:

EU på dagsordenen – torsdag den 11. juni kl. 16-17: Uanset politiske skel og holdninger, så er det vigtigt at diskutere EU. Helt ekstraordinært forener vi derfor i denne debat EU-modstandere, EU-tilhængere og alt midt imellem for at diskutere, hvordan vi får EU mere på dagsordenen! Hvordan får vi også nationale og lokale politikere til at diskutere EU? Hvordan får vi danskerne til at engagere sig i debatten? Og hvordan kan vi få EU højere på mediernes dagsorden? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som vil blive diskuteret af de organisationer, der til daglig arbejder for at engagere danskerne i EU-debatten. Stil dine spørgsmål og bland dig i debatten, så vi i fremtiden kan sikre, at EU er på dagsordenen! Panel bestående af: Europabevægelsen; DEO; Nyt Europa; Folkebevægelsen mod EU og Tænketanken EUROPA. Allan Vesterlund, landsledelesesmedlem for Folkebevægelsen mod EU deltager.

Speeddating om klima og bæredygtighed med Europæisk Ungdom – fredagen den 12. juni kl. 16 til 17: I sin enkelthed betyder det egentlig bare, at man debatterer på et mere intimt plan, hvor man ikke skal debattere mod et panel af andre politikere, men af deltagerne har x antal tid hos hver politiker, hvor de kan få mulighed for at få denne form for mere personlig debat og stille dybdegående spørgsmål om emnet. Emnet for eventet er klima og bæredygtighed og Europæisk Ungdom har allieret sig med Europabevægelen og Verdens Skove om at arrangere eventen og der vil bydes på nogle forfriskninger, eller rettere sagt lidt mad, der selvfølgelig er produceret bæredygtigt. Lave K. Broch, 1. suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen, Jeppe Kofod, MEP (S) og Bendt Bendtsen (K) er blandt deltagerne.

Får vi nok østarbejdere til Danmark? – lørdag den 13. juni kl. 13.30-14.00 på Gæstgivergården – Er østarbejdere en uundværlig arbejdskraft for det danske opsving eller en udfordring for velfærdssamfundet? Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU deltager sammen med Bendt Bendtsen (MEP, K), Anders Vistisen (MEP, DF) og Jacob Lund (MF, S), og de har fundet deres skarpeste argumenter frem til debatten der dirigeres af Bo Lidegaard. Arrangeret af EU-parlamentets Informationskontor i Danmark

Hvad skal vi med retsforbeholdet? – lørdag den 13. juni kl. 17.45 – 18.30 i Europa-Husets telt på Cirkuspladsen – Beskytter forbeholdet danskerne, eller er det tid til at ændre det? Oplev den politiske kamp på første række, når bl.a. Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Morten Messerschmidt (MEP, DF), Bendt Bendtsen (MEP, K) kaster sig ud i debatten. Henning Bøgelund Hansen, tidl. Europol, deler ud af sine erfaringer. Arrangeret af EU-parlamentets Informationskontor i Danmark.

Back To Top