fbpx skip to Main Content

Frankrig slipper for roma-sagen

EU-Kommissionen har i denne uge besluttet ikke at rejse sag mod Frankrig efter sommerens masseudvisninger af romaer. Beslutningen kommer på trods af, at Frankrigs håndtering af romaer blev stærkt fordømt af Europa-Parlamentet, FN, internationale organisationer, og blev endda sammenlignet med Anden Verdenskrig af EU’s justitskommissær Viviane Reding.
Nu forklarer Reding, hvorfor EU-kommissionen har valgt at trække romasagen tilbage. Den franske regering har meddelt, at den vil ændre lovgivningen, så den stemmer overens med EU’s direktiv om fri bevægelighed. Frankrig har således efterlevet kommissionens ønske ved at love, at den vil implementere direktivet for fri bevægelighed i EU i deres lovgivning inden 2011. Derfor ser EU’s justitskommissær Vivianne Reding heller ikke nogen grund til at rejse sag an mod Frankrigs masseudvisninger af romaer i løbet af sommeren.
EU-Kommissionens beslutning blev også modtaget med stor tilfredshed af den franske præsident Sarkozy, der ser beslutningen som en sejr for fornuften….

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top