fbpx skip to Main Content

Frankrig slipper for roma-sagen

EU-Kommissionen har i denne uge besluttet ikke at rejse sag mod Frankrig efter sommerens masseudvisninger af romaer. Beslutningen kommer på trods af, at Frankrigs håndtering af romaer blev stærkt fordømt af Europa-Parlamentet, FN, internationale organisationer, og blev endda sammenlignet med Anden Verdenskrig af EU’s justitskommissær Viviane Reding.
Nu forklarer Reding, hvorfor EU-kommissionen har valgt at trække romasagen tilbage. Den franske regering har meddelt, at den vil ændre lovgivningen, så den stemmer overens med EU’s direktiv om fri bevægelighed. Frankrig har således efterlevet kommissionens ønske ved at love, at den vil implementere direktivet for fri bevægelighed i EU i deres lovgivning inden 2011. Derfor ser EU’s justitskommissær Vivianne Reding heller ikke nogen grund til at rejse sag an mod Frankrigs masseudvisninger af romaer i løbet af sommeren.
EU-Kommissionens beslutning blev også modtaget med stor tilfredshed af den franske præsident Sarkozy, der ser beslutningen som en sejr for fornuften….

Back To Top