fbpx skip to Main Content

Fransk-tysk forslag om politiske sanktioner

EUOBSERVER.COM: Frankrig og Tyskland har onsdag fremsat et forslag, der vil muliggøre større politiske sanktioner ved gentagne brud på EU’s budgetregler – uden behov for ændringer af EU-traktaten.
I et fælles brev til EU-præsident Herman Van Rompuy opfordrer de to landes finansministre også medlemsstaterne til at vedtage nationale love for at sikre budgetansvar. Forslaget afviser tilsyneladende EU-Kommissionens nylige idé om, at økonomiske sanktioner skal udvides til at omfatte alle dele af EU’s budget – herunder landbrugsstøtten.

Tidligere på året præsenterede den tyske økonomiminister Wolfgang Schaeuble EU’s økonomi- og finansministre for idéen om, at regeringer, som gentagne gange bryder EU’s budgetregler, skal fratages deres stemmeret i ministerrådet møder i Bruxelles. Det har regeringerne i Paris og andre steder i EU vendt sig imod, da de mener, det vil kræve problematiske traktatændringer. Ingen har ændret holdning, men det nye forslag er ment som en midlertidig løsning.

“På kort sigt kan et ikke-bindende politisk alternativ tage form af en politisk aftale, der ville gøre det muligt for eurolande enten udelukke en medlemsstat, der bryder budget-reglerne … fra at deltage i særlige afstemninger eller endog særlige overvejelser, eller at foretage en politisk forpligtelse til at neutralisere virkningen af det pågældende medlems stemme”, skriver økonomiministrene i Tyskland og Frankrig Wolfgang Schäuble og Christine Lagarde til EU-præsidenten.


Læs det hele hos EUObserver.com ”“ klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top