fbpx skip to Main Content

Fremskridt i kampen mod dumping

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Dansk Byggeri kommer nu under pres, efter at 3F i denne uge indgik overenskomst med Dansk Håndværk. Her er man enige om at gøre bekæmpelsen af social dumping og ulige vilkår til et hovedspørgsmål.
Dansk Håndværk er arbejdsgiverforening for små og mellemstore virksomheder inden for byggeri, håndværk og træindustri, og har ca. 500 medlemsvirksomheder.

Den fælles byggeoverenskomst byder også på en markant nyskabelse i kampen mod social dumping, idet Dansk Håndværks medlemsvirksomheder forpligter sig til at sikre, at underentreprenørerne arbejder efter overenskomstmæssige vilkår. Med aftalen kan virksomheder under Dansk Håndværk ikke længere er bruge udenlandske underentreprenører, der underbetaler deres ansatte i forhold til overenskomsten på området.

Ved den seneste overenskomstforhandling afviste Dansk Byggeri et lignende krav om kædeansvar, bl.a. med henvisning til at det ville være ulovligt.

– Bekæmpelse af social dumping er et fælles ansvar for både arbejdsgivere og fagbevægelsen. Derfor er vi enige i, at vores medlemsvirksomheder fremover er forpligtede til at sikre, at også underentreprenørerne arbejder på overenskomstmæssige vilkår, siger Niels Techen, formand for Dansk Håndværk.

Læs mere hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top