fbpx skip to Main Content

Gå i offensiven for traktatafstemning!

Danmarks økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager fik i dag i Folketingets Europaudvalg mandat til at tilslutte sig ”mest muligt” af den nye eurotraktat, som også kaldes finanspagt. Et af regeringens få krav er, at teksten ikke skal betyde ændringer i den danske grundlov. Og regeringen regner ikke med, at Justitsministeriet vil finde det nødvendigt med en folkeafstemning om traktaten.
Det mener et mindretal i Europaudvalget imidlertid bestående Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Og et stort flertal i befolkningen ”“ 59,6 pct. ”“ kræver ligeledes en folkeafstemning om traktaten, hvad en regeringens jurister mener, fremgår det af en ny meningsmåling offentliggjort i dag på Altinget.dk.

– Regeringen og Folketinget kan ikke sidde folkekravet overhørigt. Den danske euro-undtagelse og økonomiske selvbestemmelse er allerede blevet undergravet af forårets europluspagt og EU-direktiver om økonomisk styring. Nu er det på høje tid, at befolkningen bliver spurgt, udtaler Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard og tilføjer:

– Folkebevægelsen mod EU vil gå i offensiven for kravet om folkeafstemning om den nye traktat og opfordrer alle demokratiske kræfter til at gøre det samme.

Læs mere om målingen – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top