fbpx skip to Main Content

Generalstrejke i Grækenland

I dag er EU-kommissionen, Den Internationale Valutafond (IMF) og Den Europæiske Centralbank på besøg i Grækenland. De tre institutioner er dem, der tilsammen har fat i den lange ende, når betingelserne for lånepakker skal fastsættes – det har både Irland og Portugal, men især også Grækenland måtte sande.
Den økonomiske hestekur, som landet nu bliver udsat for, har enorm betydning for den græske befolknings hverdag: offentlige ansatte mister hvad der svarer til en hel månedsløn, de kollektive overenskomster nedbrydes og pensionerne forringes.
Den socialdemokratiske regering, der fører EU’s og IMF’s nedskæringer ud i livet, har planer om at sælge dele af statens ejendom, samt statens andele i forskellige selskaber, bl.a. jernbane- og elselskaber, hvilket er nogle af hovedårsagerne til de store protester.

Dagbladet Arbejderen skriver i dag, at de græske journalister begyndte arbejdsnedlæggelse klokken seks i morges, hvilket medfører, at der ikke vil være udsendelser eller reportager fra strejkerne.

Mere infomation:

Dagbladet Arbejderen: Generalstrejke i Grækenland ”“ igen! (11.05.11)

Søren Søndergaards blog: Fra slemt til værre (uge 19)

Artikler fra Nyt fra EU-Fronten om Grækenland, EU og IMF:

Grækenland udsat for økonomisk fejlmedicinering (10.05.11)

Der Spiegel: Grækenland overvejer euro-exit (07.05.11)

Lånepakke fra EU og IMF kan kaste Portugal i ud recession (06.05.11)

Portugal: Angreb på løn og aftaler (13.04.11)

Back To Top