fbpx skip to Main Content

Genopretning af græske faglige rettigheder afvises af Trojkaen

IMF, der er en del af Trojkaen, som netop nu forhandler med den græske regering om en forlængelse af de græske lånepakker, afviser pure en social genopretning i Grækenland som en del af forhandlingerne.

Den Internationale Valutafond er fremme i skoene med krav om yderligere dereguleringer af arbejdsmarkedet, ligesom man sammen med resten af Trojkaen siger nej til den græske regerings plan om at genoprette det kollektive forhandlingssystem, som netop efter krav fra Trojkaen er blevet undermineret de sidste fem år.

Det skriver EU-Fagligt.dk.

I løbet af maj skal Grækenland betale i omegnen af en milliard euro til IMF.
Grækenland bestræber sig på at betale månedens rate og nå en aftale med de internationale lånere, så de sidst rater af de aftalte lån kan frigives, siger den græske arbejdsminister.

– Men IMF var ubøjelig i sit krav om hårde arbejdsmarkedsreformer, inklusiv pensionsnedskæringer, massefyringer og afvisning af at hæve mindstelønnen. Landet har valgt at betale sine forpligtigelser og nå en aftale. Vi forsøger at skaffe pengene, siger Skourletis ifølge EU-Fagligt.dk.

IMF krav om at fastholde de ”arbejdsmarkedsreformer”, som er aftalt med den tidligere regering og endda gå videre ad dereguleringens vej er bemærkelsesværdig i og med, at både FN’s arbejdsorganisation, ILO og Europarådet har slået fast, at demonteringen af overenskomstsystemet er en krænkelse af de faglige rettigheder, som er garanteret i internationale konventioner, som Grækenland har tilsluttet sig.

Læs resten af historien her.

Back To Top