fbpx skip to Main Content

Gode nyheder for Mumia Abu-Jamal

For 30 år siden blev Mumia dømt til døden for angiveligt at have dræbt en hvid politibetjent i Philadelphia. Siden har dommen været genstand for stor debat – ikke bare i USA, men i hele verden. Kritikere har peget på, at Mumia ikke fik en retfærdig rettergang, og at beviserne for hans skyld ikke har været tilstrækkelige. Mumia er blevet et ikon på kampen imod dødsstraf og et racistisk og uretfærdigt retssystem.

Ifølge CNN afviste USA’s højesteret i tirsdags den offentlige anklagers appel om at omstøde en dom, der kender Mumias dødsdom for forfatningsstridig. Højesterets afgørelse betyder, at Mumia nu står til livstid uden mulighed for prøveløsladelse, men åbner samtidig op for muligheden om en helt ny strafudmåling.

Dommen vækker glæde hos Mumias forsvarer.

– Langt om længe er den dybt bekymrende udsigt til, at Mr. Abu-Jamal stod over for en henrettelse, et resultat af en uretfærdig og upålidelig rettergang, blevet elimineret. Ligesom alle amerikanere, havde Mr. Abu-Jamal ret til en retfærdig rettergang, sagde Jogn Payton, direktør for NAACP Legal Defense % Educational Fund, i en erklæring.

Søren Søndergaard, som har fulgt Mumias kamp, glæder sig også over dommen, men påpeger, at kampen endnu ikke er ovre.

– Dommen er et positivt signal, da det øger chancen for, at Mumia ikke bliver henrettet. Men kampen er langt fra slut, for det løser ikke problemet med, hvorvidt Mumia er uskyldigt dømt.
Derfor må solidaritetsarbejdet fortsætte. For en uskyldig dømt, er også en livstidsdom helt uacceptabel.

Læs mere om Mumias kamp på Søren blog .

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top