fbpx skip to Main Content

Grækenland lammet af generalstrejke

Onsdag var Grækenland lammet af en 24-timers generalstrejke. Hundredetusinder af grækere gik i demonstration i over 70 byer – ikke mindst i hovedstaden Athen, hvor politiet angreb demonstranterne med tåregas.
Tog, færger og de fleste offentlige transportmidler blev standset. Mere end 100 flyvninger til og fra Athens lufthavn blev aflyst. Offentlige kontorer og skoler var lukket. Hospitaler arbejdede med laveste bemanding. Og butikkerne var lukket i de fleste byer. Advokater, journalister og mange andre faggrupper deltog i arbejdsnedlæggelsen.

Strejken var arrangeret af en række fagforeninger for offentlige og privat ansatte – herunder den faglige paraplyorganisaiton PAME. Aktionen var rettet imod imod den socialdemokratiske regerings voldsomme nedskæringer som især rammer offentligt ansatte, pensionister og arbejdsløse hårdt. Nedskæringer som ikke mindst EU har krævet til gengæld for lån til den græske stat, så den kan betale sine regninger til bl.a. banker og våbenproducenter i bl.a. Tyskland og Frankrig.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top