fbpx skip to Main Content

Græske EU-lån går til EU-våbensalg

Officielle tal fra EU afslører nu, at en række EU-lande alene i 2010 solgte våben til det kriseramte Grækenland for mere end 7,5 milliarder danske kroner.
Den græske regering har tidligere afvist, at den blev presset til at købe våben for at sikre lån fra EU. Men ifølge Reuters har en assistent for den tidligere græske leder, George Papandreou, nu indrømmet, at selvom det ikke er blevet sagt direkte, så er det blevet klart antydet, at EU-lande ”vil være mere støttende, hvis vi gør, som de ønsker på det forsvarsmaterielle område”.

Søren Søndergaard MEP for Folkebevægelsen siger:

– Mens EU på den ene side kræver nedskæringer på de offentlige budgetter i Grækenland, så udnytter en række EU-lande på den anden side situationen til at sælge våben. Det er fuldstændig umoralsk og viser at bekymringen for den græske befolkning ligger på et meget lille sted.

– Hvis der overhovedet er nogen mening i galskaben, så handler det åbenbart om at sørge for, at det græske militær er velbevæbnet til at slå et folkeligt oprør mod nedskæringspolitikken ned.

– Jeg opfordrer det danske formandskab til at sætte våbensalget til Grækenland på næste rådsmøde og vedtage en klar fordømmelse af den form for pression. Krisen i Grækenland skal ikke bruges til at presse landet til at købe våben, som den græske befolkning kommer til at betale med flere nedskæringer.

Kontakt for yderligere kommentarer og oplysninger:
Søren Søndergaard MEP: (+45) 4045 3849
Rådets afrapportering over salg af våbenlicenser: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:382:0001:0470:EN:PDF

Back To Top