fbpx skip to Main Content

Græske strejker ”“ eurolande truer

FAGLIGT.EU: [uddrag] De græske lønmodtagere fortsætter med strejker i protest mod de nedskæringer og reformer, den såkaldte trojka kræver for at fortsætte udbetalingen af nødhjælp. På eurozonens finansministres møde i går fulgte eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, op på de seneste rapporter fra trojkaen og sagde, at selv om der er fremskridt i reformprocessen, og den har haft store omkostninger både politisk og socialt for det græske samfund, så var der ingen vej udenom. Processen måtte fortsætte og tempoet sættes op.

Grækenland har siden 2010 fået 240 milliarder euro (1.800 milliarder kroner) i støtte, men mangler endnu at få udbetalt hjælp. Dijsselbloem sagde, at regeringen har penge nok året ud, og derfor var det ikke et direkte problem, at næste luns fra hjælpepakken lod vente på sig, indtil regeringen levede op til aftalte reformer.

– Den eneste vej fremad for at styrke de økonomiske perspektiver og styrke konkurrenceevnen er at følge op på det, vi er blevet enige om ”¦ de forpligtelser, vi har indgået med hinanden, sagde Jeroen Dijsselbloem.

Kravet til Grækenland er både at stramme op på det i forvejen slankede budget og at få yderligere gang i privatiseringer. Det har tidligere heddet, at underskuddet vil være på 2 milliarder euro. Den græske regering har udtalt, at den ”kun” mangler at finde omkring 500 millioner euro.

(…)

Læs med på LO & FTFs EU-portal – klik her!

Back To Top