fbpx skip to Main Content

Handler Bendtsen for shipping-industrien?

Den 30. juni skal EU-parlamentets udvalg for industri, forskning og energi (ITRE) behandle EUs fremtidige politik med hensyn til adgang til Grønlands råstoffer. Organisationen Corporate Europe Observatory har i den forbindelse offentliggjort en rapport, hvori tre parlamentarikere anklages for at “forfølge en agressiv dagsorden” på grund af påvirkning fra virksomheder.

Et af dem er det danske konservative medlem Bendt Bendtsen, som arbejder for mindst to danske shippingvirksomheder: Esvagt og SeaMall. Sidstnævnte sidder Bendtsen i bestyrelsen for.
“Bendtsen ønsker at gennemgå det eksisterende partnerskab mellem EU og Grønland med henblik på at sikre at EU-virksomheder får ‘prioriteret adgang’ til Grønlands udvundne råmaterialer og ‘finansiel støtte til minedrift’ fra EU”, skriver Corporate Europe Observatory bl.a. i rapporten
Han “har koncentreret sit bidrag til råstof-debatten om adgangen til Grønlands ressourcer. I ITRE-udvalget har parlamentsmedlemmet fremsat tilføjelser der understreger behovet for forhandlinger mellem EU og Grønland om adgang til landets depoter af mineraler.”
I sommeren 2010 deltog Esvagt i boringerne ud for Grønland vestkyst.”En kamp for Grønlands råstoffer og flere EU-penge til at udvinde råstofferne, som Bendtsen har arbejdet for, vil ubetinget være i Esvagts interesser”, konstaterer Corporate Europe Observatory.

Læs rapporten – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top