fbpx skip to Main Content

Hardy Hansen angriber EUs krisepolitik

Tidligere forbundsformand for Specialarbejderforbundet (der i dag er en del af 3F) og folketingsmedlem for Socialdemokraterne Hardy Hansen retter en klar kritik af både den danske regering og EU i et debatindlæg i dagbladet Arbejderen i dag:

“Arbejderen havde lørdag den 6. februar en artikel, der med rette kritiserede EU, der tvinger blandt andet Grækenland til at spare på velfærden over for de laveste socialgrupper.
Og nu har vi hørt, at Danmarks nyliberale finansminister har annonceret den samme asociale politik over for os danskere for blandt andet at kunne overholde EU`s konvergenskrav og balancen på statsfinanserne.
Det må få EU-lønmodtagere til at lægge afstand til EU og indse, at de kun agerer som kapitalens forlængede arm.

Det, at EU for tiden pålægger medlemslandene at stramme den såkaldte økonomiske politik, fører kun til produktionsfald og øget arbejdsløshed. Det fører os ikke ud af krisen, men langt dybere ind i krisen og i social armod.
Den danske borgerlige regering følger trop med store kommunale nedskæringer, der fører til nye fyringer, som jo allerede har fået arbejdsløsheden til at nærmer sig 200.000.
Både EUs og den danske regerings politik fører frem til en helt forfejlet krisepolitik, og det er derfor opmuntrende at læse i flere artikler skrevet af arbejdspladstillidsmænd i Arbejderen, at de også er dybt uenige i regeringens fejlslagne politik.”

Læs hele indlægget i dagbladet Arbejderen – klik her!

Back To Top