fbpx skip to Main Content

Helles fejl bør kunne rettes ved folkeafstemning

I dag har statsminister Helle Thorning-Schmidt uden forbehold underskrevet euro-traktaten (finanspagten) på EU-topmødet i Bruxelles, mens Sverige har underskrevet med forbehold, Tjekkiet og Storbritannien har valgt ikke at underskrive og Irlands underskrift skal bekræftes ved en folkeafstemning.

– Det er en beklagelig fejl, at den danske statsminister har underskrevet traktaten. Befolkningen bør få mulighed for at rette fejlen ved en folkeafstemning, lyder den klare opfordring til regeringen og Folketinget fra Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard.

Folkebevægelsen mod EU søsatte for en måned siden en underskriftsindsamling på kravet om traktatafstemning og har indtil videre registreret knap 10.000 underskrifter. Organisationen gennemfører i disse dage en landsdækkende aktion, hvor der samles underskrifter mindst 18 steder i landet. Og underskriftsindsamlingen fortsættes frem til Folketingets ratificering af traktaten.

Se hvor og hvornår der samles underskrifter i disse dage – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top