fbpx skip to Main Content

Husk retsforbeholdet når du stemmer

På torsdag skal danskerne sammensætte et nyt Folketing. Selvom EU ikke har fyldt særlig meget i valgkampen, er det vigtigt at huske retsforbeholdet og de andre vigtige EU-spørgsmål, når krydses skal sættes.

Af Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU

På torsdag bestemmer danskerne. Et nyt Folketing skal sammensættes og en ny regering skal dannes.

Det er i sig selv en stor demokratisk festdag at gå til stemmeurnerne og sammensætningen af det nye Folketing er både spændende, interessant og meget vigtigt.

Ikke mindst set i lyset af, hvordan Danmark skal forholde sig til EU i den næste valgperiode. En periode, der vil byde på mange store og vigtige EU-sager, som afkræver klare danske svar, for eksempel den britiske afstemning om EU-medlemskabet.

Derfor er det ekstra vigtigt, at vi alle sammen tænker os rigtig godt om og hver især bruger vores stemme meget omhyggeligt, når vi på torsdag skal træffe den afgørende beslutning.

Jeg vil personligt selv stemme på en EU-modstander. Det er af altafgørende vigtighed, at Folketinget bliver så modstandsdygtigt overfor EU-maskineriet som muligt.

Det bliver kun tilfældet, hvis vi vælger flere folketingspolitikere, der er EU-modstandere og som har lysten og viljen til at sige fra over for det vildtvoksende EU-monster.

Selvom EU har fyldt alt, alt for lidt i valgkampen ”“ i hvert fald set i lyset af, hvor stor magt EU har på det danske samfund og alle danskeres hverdag ”“ er det vigtigt, at vi på torsdag husker på EU og de mange vigtige EU-spørgsmål, vi er omringet af i øjeblikket.

Vi skal snart til en folkeafstemning om det danske retsforbehold. EU-partierne vil gerne trække Danmark med i EU’s bankunion ”“ og helst uden at spørge danskerne til råds.

EU er ved at indgå en katastrofal handelsunion med USA (kaldet TTIP), som vil have massive konsekvenser for helt almindelige danskere.

Der er mange vigtige EU-spørgsmål i den kommende tid. Sager, der alle som en direkte påvirker alle danskere. Fordi EU er så udemokratisk en konstruktion, kan vi ikke sige fra gennem EU selv.

Derfor må vi sætte vores lid til, at det danske Folketing vil varetage danskernes interesser i stedet for hele tiden at tækkes EU og forsøge at trække Danmark endnu længere ind i unionen.

Det er så at sige Folketingets arbejde at tage kampen op mod EU. Derfor skal vi vælge et Folketing, der ikke bare giver vores stemmer videre til EU, men som faktisk tør tage kampen op mod EU-toppen.

På torsdag vil jeg derfor huske på retsforbeholdet, bankunionen, TTIP og alle de andre EU-spørgsmål, når jeg afgiver min stemme.

Jeg synes, du skal gøre det samme.

God sidste-valgkamps-uge og god valgdag på torsdag!

Back To Top