fbpx skip to Main Content

Hvor stor skal valutareserven være?

Danmarks valutareserve er vokset gennem årene og er nu på over 400 mia. kroner. Den store valutareserve koster Danmark et rentetab på et trecifret millionbeløb årligt.

– Det er på tide, at vi får en diskussion af størrelsen på valutareserven. For der er et stort rentetab ved at have en valutareserve på over 400 mia. kroner. Med en så stor valutareserve kunne der være plads til en yderligere dansk rentesænkning. Jeg kan ikke se nogen grund til, at man partout skal fastholde et rentespænd, selvom eurotilhængerne gerne vil bruge det som argument for at afskaffe kronen og vores selvstændige økonomi.

– Det er selvfølgelig herligt, at udlandet har mere tillid til dansk økonomi end til euroland. Og jeg respekterer naturligvis Nationalbankens uafhængighed. Men hvis valutareserven fortsætter med at vokse, så bør Folketinget overveje at lave en øvre grænse for valutareserven. Kunne en lavere rente ikke gavne Danmark? Det har jo også betydning muligheden for at fastholde kronekursen, hvis der bruges af valutareserven.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 24 22 94 / e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: [ib@folkebevaegelsen.dk
->mailto:ib@folkebevaegelsen.dk]

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top