fbpx skip to Main Content

ILO: Grækenland krænker faglige rettigheder

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] FN’s arbejdsorganisation, ILO har på sit novembermøde behandlet en stribe klager fra græske fagforeninger, som har set deres faglige rettigheder tilsidesat, når den græske regering har gennemført den krisepolitik, som er dikteret af den såkaldte trojka (EU, IMF og den europæiske Centralbank).

ILO’s komite for ”Freedom of Association”, har undersøgt fagforeningernes klagepunkter og konstateret, at der i en række tilfælde er tale om gentagne og omfattende indgreb i de frie og kollektive forhandlinger, og et alvorligt ”underskud” i den sociale dialog.

Rapporten understreger Grækenlands behov for hjælp fra ILO til at genoprette og styrke disse fundamentale rettigheder, hedder det i en meddelelse fra FN’s arbejdsorganisation.

ILO kræver, at arbejdsmarkedet parter for fremtiden involveres, i alle beslutninger omkring aftalerne med trojkaen, som vedrører ”organisationsfrihed og kollektive forhandlinger, som er helt fundamentale for demokratiet og den sociale fred,” lyder beskeden fra ILO’s komite.

(…)

Læs hele artiklen hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top