fbpx skip to Main Content

Indfør importforbud mod dioxinfoder

MEP Søren Søndergaard spurgte allerede i sidste uge fødevareminister Henrik Høeg, om det kan garanteres, at dioxin-forgiftede æg fra Tyskland ikke er nået Danmark i direkte eller indirekte form samt oplyse, hvilke initiativer ministeren vil tage, inklusiv i EU, for at forhindre at det sker fremover.

Søndag meddelte Fødevarestyrelsen så, at Danmark for længst er blevet ramt af det voksende problem med tysk eksport af æg og hønsefoder forgiftet med giftstoffet dioxin, som kan give kræft og føre til ufrivillige aborter. Et dansk selskab modtog allerede i november foder med for høje dioxin-værdier.

Den nye udvikling har vakt røre på Christiansborg, hvor fødevareordfører Kristen Touborg (SF) har kaldt ministeren i samråd, mens fødevareordfører Benny Engelbrech (S) har bedt om hurtig orientering, når Folketingets fødevareudvalg mødes onsdag. De taler begge om eventuelt indførelse af et midlertidigt importforbud.

– Indfør importforbud mod dioxin-forgiftet foder og æg nu. Om nødvendigt må Folketinget og regeringen tilsidesætte EUs regler for det indre marked og prioritere befolkningens helbred højere, udtaler Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard og støtter dermed forslaget fra bl.a. Benny Engelbrecht og Kristen Touborg.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, spidskandidat og MEP for Folkebevægelsen, på mobiltelefon 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top