fbpx skip to Main Content

Ingen overraskelse fra Justitsministeriet

Justitsministeriet har netop offentliggjort deres holdning til, hvorvidt der er suverænitetsafgivelse i forbindelse med en dansk tilslutning til EU’s finanspagt ”“ euro-traktaten. Ministeriet mener ikke, at der er tale om suverænitetsafgivelse. Derfor mener de ikke, at der behov for en folkeafstemning efter Grundlovens bestemmelser.

”Det var på ingen måde en overraskelse, at Justitsministeriet nåede til samme konklusion som regeringen. Det har de gjort i alt fra Tvind-sagen til Lissabon-traktaten, hvor der nu kører en sag ved danske domstole” udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

”Det er dog helt uholdbart, at regeringen på den ene side siger, at denne traktat er af helt afgørende betydning for EU, men at man på den anden side, når det drejer sig om folkeafstemning, siger at den ikke har nogen betydning”, tilføjer Søren Søndergaard.

”Folkebevægelsen mod EU afviser at gøre juristeri til afgørende for, om der skal være en folkeafstemning. En politisk aftale kan være ligeså bindende som en juridisk. Dette er en bindende aftale, og derfor kræver vi Euro-traktaten sendt til folkeafstemning, og vi opfordrer alle til at støtte vores underskriftsindsamling for en folkeafstemning” siger Søren Søndergaard.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Lave K. Broch, kampagnekoordinator for Folkebevægelsen mod EU på tlf. 28 92 21 27 / e-mail: lave@folkebevaegelsen.dk

Poul Gerhard Kristiansen, landssekretær for Folkebevægelsen mod EU på tlf. 28 74 78 55/e-mail: poul@folkebevaegelsen.dk

Back To Top