fbpx skip to Main Content

Ingen penge til eks-kommissærer

Det skabte stor debat, da det i sidste måned kom frem, at en række eks-kommissærer modtager store pengebeløb fra EU i såkaldt overgangsydelse, i op til 3 år efter de er stoppet som kommissærer. Beløbet skal eftersigne hjælpe de tidligere kommissærer til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Men mange af de tidligere kommissærer har tydeligvis ikke at have haft problemer med at finde nye velbetalte jobs. Således har flere eks-kommisærer fået job i store lobbyfirmaer og private virksomheder.

Det er blevet kritiseret for at skabe en interessekonflikt, idet flere af kommissærerne, der i dag arbejder for private firmaer og lobbyvirksomheder, tidligere har stået for at regulere og udarbejde lovgivning med betydning for netop disse firmaer.

Derfor vil et flertal i EU-parlamentet nu sætte en stopper for det der også kaldes “svingdørs”-problemmet.

Derfor har man nu besluttet at indefryse udbetalingerne til eks-kommisærerne og kræve en fornyelse af Kommissionens adfærdskodeks. Man ønsker blandt andet at indføre en såkaldt afkølingsperiode, hvor tidligere kommissærer ikke må tage jobs inden for særlige områder.

Læs mere på EUobserver.com – klik her

Back To Top