fbpx skip to Main Content

Irsk folkeafstemning med fordækte kort?

Den irske statsminister Enda Kenny erklærede den 28. februar, at de irske vælgere skal stemme om Irlands tilslutning til euro-traktaten ”“ EU’s såkaldte finanspagt. Det skete på baggrund af en redegørelse fra den irske kammeradvokat Máire Whelan.
“Men der har været totalt lukket for enhver information om hendes råd angående ESM-traktaten og endnu mere vigtigt tillægget til artikel 136 i Treaty of Functioning of the European Union som Irland har vetoret omkring”, har Folkebevægelsens irske søsterorganisation Peoples Movement har udtalt.
ESM-traktaten handler om, at deltagerlandene skal give penge til en fond, som kan bruges til kriseramte eurolande. Men stemmer irerne nej til finanspagten kan retten til at få penge fra fonden i en krisesituation være truet. Irland skal betale 11 milliarder euro (knap 80 milliarder kroner) til fonden.
For at gøre de irske vælgere klogere forud for folkeafstemningen den 31. maj, har den EU-kritiske europæiske alliance EU Democrats, som både Folkebevægelsen og Peoples Movement er medlem af, udgivet en avis om ESM-traktaten. Den er trykt i et oplag på 120.000, som vil blive husstandsomdelt.

Læs mere hos Peoples Movement ”“ klik her!
Læs avisen fra EU Democrats ”“ klik her!

Deltag i en markering ved den irske ambassade fredag den 25. maj ”“ klik her!

Back To Top