fbpx skip to Main Content

Island vil trække EU-ansøgning tilbage

Island tager nu endnu et skridt længere væk fra EU og styret i Bruxelles.

Det slår landets regeringsleder, Sig­mundur Davíð Gunnlaugs­son, fast overfor islandske medier.

Sig­mundur Davíð Gunnlaugs­son forventer således, at en formel resolution om en formel tilbagetrækning af EU-ansøgningen vil blive vedtaget i det islandske parlament i den nærmeste fremtid.

Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-Parlamentet, Rina Ronja Kari, hilser udviklingen på Island velkommen og glæder sig over, at Island nu også formelt siger nej til EU-medlemskabet.

“Det er meget glædeligt, at Island nu trækker deres ansøgning fuldstændigt tilbage. Det er bedst for den islandske befolkning, hvis landet holder sig ude af EU. Derfor er der kun at ønske islændingene stort tillykke med tilbagetrækningen,” siger Rina Ronja Kari.

Islands ansøgning om optagelse i EU, der blev sendt afsted tilbage i 2009, har formelt set været sat på pause siden sommeren 2013.

Det seneste år har det været på tale, at EU-ansøgningen skulle til folkeafstemning, men de nye meldinger fra Islands statsleder vidner altså om, at ansøgningen bliver trukket tilbage uden en egentlig folkeafstemning.

Den islandske regering lægger blandt andet EU’s udvikling i retning af mere centraliseret magt og mindre national indflydelse til grund for tilbagetrækningen af ansøgningen.

Læs mere om Islands skridt væk fra EU her.

Back To Top