fbpx skip to Main Content

Islandsk regeringsparti bekræfter EU-modstand

Omkring 130 medlemmer af regeringspartiet Venstrepartiet – De Grønne
deltog i weekenden i et repræsentantskabsmøde i Islands fjerdestørste by Akureyri, hvor repræsentantskabet konsoliderede EU-modstanden, som partiet har stået fast på helt fra starten.

Efter valget til det islandske parlament Altinget i april 2009, hvor partiet gik voldsomt frem og fik 21 pct. af stemmerne, gik det i regering med de EU-begejstrede islandske socialdemokrater. Partiet besluttede derpå, at det ikke ville modsætte sig afsendelsen af en ansøgning om EU-medlemskab, selvom det fortsat var modstander af medlemskabet.

Ansøgning fik kun opbakning fra et snævert flertal i Altinget og har været meget upopulært indenfor partiet. Derfor blev spørgsmålet på repræsentantskabsmødet, som bl.a. udtaler:


“Venstrepartiet – De grønnes repræsentantskab bekræfter partiets modstand mod et eventuelt islandsk medlemskab af Den Europæiske Union. Selvom en ansøgning om medlemskab er afleveret, er det repræsentantskabets klare holdning, at Island skal forblive en selvstændig stat uden for EU.
Venstrepartiet – De grønnes repræsentantskab opfordrer partiets ministre, parlamentsmedlemmer og partimedlemmer i hele landet til at forsvare partiets modstand mod medlemskab af EU og til at kæmpe hårdt for det.”


Læs mere på…
hjemmesiden for Islands folkebevægelse Heimssyn – klik her! (på engelsk)
hjemmesiden for Venstrepartiet – De Grønne – klik her! (på islandsk)

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top