fbpx skip to Main Content

Israel løslader EU-parlamentariker

Den irske EU-parlamentariker Paul Murphy, som har været tilfangetaget og siddet i israelsk fængsel på grund af hans deltagelse i den såkaldte Fredsflotille til Gaza, er nu løsladt igen. Murphy og 20 andre, som var på vej mod Gaza på to skibe, blev overmandet i internationalt farvand af israelske sikkerhedsstyrker og ført til et fængsel i Israel, hvor de blev udsat for meget kritisabel behandling.

Paul Murphy udtalte følgende efter løsladelsen: “I fængslet var de forhold, vi blev holdt under, meget ringe, men det er intet i forhold til forholdene for de palæstinensere, der bliver holdt fanget af det israelske regime i det open-air fængsel, som Gaza er”.

Netop forholdene for palæstinensiske fanger, flygtninge samt for befolkningen generelt i Palæstina var emnet for en høring i EU-parlamentet i Strasbourg onsdag, hvor også Murphy deltog. Adskillige NGO’er har længe kritiseret forholdene for palæstinenserne på Vestbredden og især i Gaza, men denne kritik forsøges begrænset af det israelske parlament Knesset.

Benjamin Netanyahus regering forsøger i øjeblikket at få gennemført en lov i Knesset, som vil gøre det meget vanskeligt for NGO’er i Israel at modtage støtte fra udlandet, således at det reelt kun er israelsk støttede organisationer, der har mulighed for at operere i Israel og Palæstina. Denne lov møder kraftig modstand fra omverdenen, men det forventes, at loven vil blive vedtaget, da regeringskoalitionen har flertal i Knesset.

Jens Andersen

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top