fbpx skip to Main Content

“It requires more than good lawyers to free Mumia Abu-Jamal”

Sådan sagde Robert Bryan, der er advokat for den dødsdømte Mumia Abu-Jamal på en konference tirsdag i EU-parlamentet. Robert Bryan har de sidste syv år været advokat for Mumia, der siden 1981 har siddet på dødsgangen i den amerikanske stat Pennsylvania. Her sidder Mumia, som er sort, dømt for drabet på en hvid politibetjent, efter en kontroversiel og, mener nogle, fejlbehæftet retssag.

Hans sag er så stærkt politiseret, at Robert Bryan som en sidste udvej har startet en underskriftindsamling, for at få Mumia væk fra dødsgangen. Samtidig ønsker han EU-parlamentets opbakning til et globalt stop for henrettelser. Den internationale opbakning skal resultere i så mange underskrifter, at Robert Bryan sammen med en række nobelpris-modtagere kan aflevere et moratorium til USA’s præsident Barack Obama. Det er håbet, at Obama fra officielt hold vil tage afstand fra dødsstraf og vise moralsk lederskab i kampen mod dødsstraf.
I øjeblikket sidder der i følge Robert Bryan over 20.000 på dødsgange i verden – heraf sidder 3.000 i USA alene.

Konferencen var arrangeret af MEP Søren Søndergaard og Sabine Lösing fra GUE/NGL, og blandt talerne var også den tyske forfatter, journalist og medlem af PEN, Sabine Kebir.

Støt Mumia her

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top