fbpx
skip to Main Content

Kalender

jun
17
tors
Digitalt folkemøde: Corona som løftestang for at få mere EU Facebook Live
jun 17 kl. 13:00 – 14:00
Folkebevægelsen mod EU sender live fra sekretariatet i København.
Under corona har EU fået historisk meget magt. Det er sket via genopretningsfonden, hvor EU-landene for første gang optager fælles gæld og EU for første gang opkræver en de-facto skat. Derudover er det sket ved at områder, der ikke før var EU-kompetence, som indkøb af vacciner, pludselig er blevet det – og med blandet succes. Formanden for Folkebevægelsen mod EU Susanna Dyre-Greensite holder oplæg om, hvordan vores EU-medlemskab har forandret sig under corona og stiller sig kritiske over for, at det er sket stort set uden demokratisk debat. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i kommentarfeltet under eventet.
Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.
Live fra Folkemødet på Vartov: Hvordan skal EU se ud i fremtiden? (arrangør: Oplysningsforbundet DEO) Vartov - Store Sal
jun 17 kl. 15:15 – 16:15

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU DELTAGER I DEOS ARRANGEMENT “HVORDAN SKAL EU SE UD I FREMTIDEN?”

DEO’s beskrivelse:

Da Kommissionsformand Ursula von der Leyen i maj lancerede Konferencen om Europas Fremtid lovede hun at give alle EU-borgere større indflydelse på, ”hvordan EU fungerer for dem.” Det er altså nu, borgerne i EU har chancen for at påvirke deres egen fremtid! Emnerne på dagsordenen spænder vidt; fra klimaforandringer over sundhed til demokrati. Om der ligefrem er åbnet for ændringer i EU’s såkaldte ”grundlov”, traktaten, er tvivlsomt, men EU-Parlamentet, Kommissionen og EU’s stats- og regeringsledere har i hvert fald lovet at lytte til borgernes ønsker. Kom og fortæl udenrigsminister Jeppe Kofod (S), Eva Kjer-Hansen (V) samt de folkelige organisationer, der arbejder med EU-oplysning, hvordan du mener, EU’s fremtid bør se ud – og hør deres bud på, hvad konferencen skal bruges til. Keynote speakers: Udenrigsminister, Jeppe Kofod og Formand for Europaudvalget Eva Kjer-Hansen Paneldeltagere: Lone Loklindt, Susanna Dyre-Greensite, Tobias Marney Moderator: Rasmus Nørlem Sørensen

*** FØLG MED LIVE HER ***

Digitalt folkemøde: Det nordiske alternativ til EU Facebook Live
jun 17 kl. 16:00 – 17:00

Folkebevægelsen sender live fra København, Sverige og Bornholm.

Folkebevægelsen mod EU har for nylig vedtaget et holdningspapir, som udtrykker støtte til et nordisk statsforbund. Repræsentanter fra Folkebevægelsen samt svenske samfundsdebattør Jörgen Bengtson vil fremlægge, hvad et nordisk statsforbund er, og hvorfor det er mere oplagt at samarbejde tættere i Norden end i EU. De belyser også, hvorfor de mener, at udmeldelse af EU er nødvendigt for optimalt nordisk samarbejde.

Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.

*** KLIK HER FOR AT SE MED LIVE ***

Digitalt Folkemøde: EU’s rolle i Vestsahara-konflikten Facebook Live
jun 17 kl. 17:00 – 18:00

Folkebevægelsen sender live fra København og Bornholm.

Krigen er begyndt igen i Vestsahara. EU bærer et særligt medansvar for, at konflikten er endt der, hvor den er. Ved dette event vil Folkebevægelsen mod EU belyse EU’s rolle i konflikten, herunder de handelsaftaler, EU har lavet med Marokko som omfatter det besatte Vestsahara, samt de domme, EU-domstolen er kommet med. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i kommentarfeltet undervejs.

Eventet holdes som en del af den digitale del af Folkemødet på Bornholm. Læs om eventet på Folkemødets hjemmeside.

***KLIK HER FOR AT SE MED LIVE ***

Folkebevægelsen mod EU Roskilde/Lejre: Sommermøde med grill
jun 17 kl. 18:00

Folkebevægelsen mod EU Roskilde/Lejre holder torsdag den 17. juni sommermøde. Det foregår klokken 18 hos Ingrid og Svend Erik i kolonihaven H/F Roars Gave 15 i Roskilde. Der vil være grill.

Inden Grillen tændes får vi en orientering fra Landsledelsen om bl.a. diskussionen om nyt værdigrundlag og om udsigten til opstilling til EU-parlamentet.

Udover grill, som koster 50 kroner pr. deltager, kan der købes vand, vin og øl til rimelige priser.

Tilmelding til Ingrid på telefon: 2986 1857 eller mail: ingrid.hardis.seidenfaden@gmail.com senest 14. juni af hensyn til indkøb til spisning.

jun
19
lør
Live fra Folkemødet på Bornholm: Truer EU den danske model? Folkemødet på Bornholm Scene 10
jun 19 kl. 13:15 – 14:00

Folkebevægelsen er til Folkemødet på Bornholm – men du kan følge med fra din stue! Vi livestreamer på https://folkemoedet.dk/events/2021/06/19/truer-eu-den-danske-arbejdsmarkedsmodel/

Før Danmark blev medlem af EF, lovede DA og LO, at arbejdsmarkedspolitikken ville være på danske hænder efter et dansk ja i EF-folkeafstemningen, men nu står der klart, at EU ønsker indflydelse på det arbejdsmarkedspolitiske område, og der er forslag om en minimumsløn i EU. Vi hører panelets syn på, hvad direktivforslaget om mindsteløn betyder for den danske model og for forudsætningerne for vores EU-medlemskab. Vi vender detaljer i selve direktivforslaget og Kommissions forsikringer om, at den danske model ikke påvirkes.

Deltagerne er forsker i arbejdsmarkedspolitik Jens Arnholtz og chefen for HK Privat Simon Tøgern. Moderator: Susanna Dyre-Greensite fra Folkebevægelsen mod EU.

Begivenheden er støttet af Europa-Nævnet.

Europa-Nævnets logo

Herningkomitéen: Flagets fødselsdag
jun 19 kl. 15:00

Flagets fødselsdag (med 4 dages forsinkelse) lørdag d. 19. juni kl. 15 hos Hans Kristian Steffensen, Kjærgårdsvej 5, 7451 Sunds. Kaffe og grill, tag selv kød med. Alle er velkommen.

Svendborg: Sommergrill hos Gyvel
jun 19 kl. 15:00

Der vil være tændt op i grillen og sørget for forskellige salater og dyppelse.
Medbring lidt kød eller pølser til fællesbordet.

Drikkelse skal selv medbringes.

Tilmelding til Gyvel Kallan senest d. 15 juni
Tlf. 2425 6830
gyvelkallan@hotmail.com

aug
17
tirs
KBH Nordvest: Medlemsmøde om opgaverne for EU-modstanden i dag Bogcafeen
aug 17 kl. 19:00

Fælles medlemsmøde i Folkebevægelsen mod EU for Nordvest og Nørrebro:
Opgaverne for EU-modstanden i dag – kom og hør Formand for Folkebevægelsen mod EU Susanna Dyre-Greensite

Alle nuværende, forhenværende og kommende medlemmer er velkomne.

Yderlige oplysninger Nørrebro 2231 6387 Nordvest 2984 0932

sep
16
tors
Odense: EU og Klimaet – En grøn fremtid eller varm luft? Kulturmaskinen
sep 16 kl. 19:00 – 21:00

De fynske lokalkomiteer i Folkebevægelsen mod EU inviterer til møde om EU og klimaet.

Formand Susanna Dyre-Greensite vil holde oplæg og derefter åbnes der for spørgsmål og kommentarer fra salen.

Mødet er gratis og åben for alle.

Mødet er støttet af Europa-Nævnet.

Back To Top