fbpx skip to Main Content

Kari kræver live-streaming af Facebook-høring

Det er helt vildt, at høringen med Facebook-chef Mark Zuckerberg bliver holdt bag lukkede døre, mener Rina Ronja Kari. Hun kræver høringen i EU-parlamentet åbnet for borgerne.

Facebook-chef Mark Zuckerberg bør svare i fuld offentlighed på spørgsmål i EU-parlamentet i næste uge, mener MEP Rina Ronja Kari. (Foto: Wikimedia / Folkebevægelsen mod EU).

Af Mads Lieberkind

Det skal foregå for fuld offentlighed, når Facebook-chef Mark Zuckerberg skal svare på spørgsmål i EU-parlamentet i næste uge.

Det mener Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet Rina Ronja Kari, som kræver, at høringen bliver livestreamet, så borgerne kan følge med.

“Det er helt vildt, at parlamentet indkalder Zuckerberg for at diskutere Facebooks massive overvågning af borgerne, og så holder det for lukkede døre og kun for en lille gruppe mennesker. Selv i USA holdt kongressen en offentlig høring med ham,” siger Rina Ronja Kari.

Kun for udvalgte

I går kom det frem, at Zuckerberg i næste uge skal til høring i EU-parlamentet for at svare på spørgsmål om Facebooks overvågning af borgerne.

Men høringen kommer til at foregå bag lukkede døre: Kun formændene for de politiske grupper, samt to medlemmer af EU-parlamentets udvalg for borgerrettigheder, vil være til stede ved høringen.

Hvorfor ikke på Facebook live?

Kari står ikke alene med sin kritik af den hemmelige høring: Formand Guy Verhofstadt for den liberale gruppe ALDE i EU-Parlamentet, har erklæret at han vil boykotte høringen, hvis den ikke bliver offentlig.

“Jeg vil ikke deltage i mødet med Hr. Zuckerberg hvis det holdes bag lukkede døre. Det skal være en offentlig høring – hvorfor ikke på Facebook Live? Jeg beklager på det kraftigste at EPP-gruppen (Den største gruppe i EU-parlamentet, ed.) sammen med den yderste højrefløj har besluttet at holde det hele bag lukkede døre,” Skriver Verhofstadt den 16. maj på Twitter.

Zuckerberg sagde den 16. maj ja til EU-parlamentets invitation om at komme og svare på spørgsmål om sin virksomheds brug af data om borgerne. Svaret kom efter et flertal i parlamentet havde sagt god for, at mødet kommer til at foregå bag lukkede døre.

Back To Top