fbpx Skip to content

Kari: Sæt EU-budgettet på skrump efter Brexit

Hvis EU-budgettet forbliver uændret efter Brexit, kan det ramme danske skatteborgere på pengepungen. Det må ikke ske, siger Rina Ronja Kari.

Danmark betaler 18,8 milliarder kroner årligt til EU. Her ses Juncker på vej til møde. (Foto: EU2017EE Estonian Presidency / Wikimedia Commons)

Af Roar Sejr Bramming Hyldkrog

Danmark skal under ingen omstændigheder betale mere til EU efter Brexit!

Sådan lyder det fra Folkebevægelsens medlem af EU-parlamentet, Rina Ronja Kari, i kølvandet på den sidste tids debat om EU-budgettet efter det britiske exit.

“EU’s budget er i forvejen ALT for stort, og der bliver brugt penge på nogle fuldstændig vanvittige ting, skriver Kari i en blog på Avisen.dk.

Hun peger blandt andet på skandalerne om EU’s dyre rejsecirkus og de såkaldte blyantspenge.

“Medlemslandene skal under ingen omstændigheder betale mere!,” fastslår Rina Ronja Kari.

Hul i EU’s budget efter Brexit

Efter Brexit opstår der et hul i EU’s budget på cirka 20 milliarder euro, vurderer EU-kommissionen. En af de store diskussioner lige nu er, hvem der skal dække det hul.

I juni fremlagde EU-kommissionen sine bud på, hvad der skal ske. Her går nogle af løsningsforslagene på, at medlemslandene enten skal betale mere eller at EU skal skaffe sig flere indtægter.

>> Læs EU-kommissionens udspil her

Rina Ronja Kari er dog ikke i tvivl. Hun synes, at EU-budgettet skal være mindre.

“Når en forening bliver mindre, er det også helt naturligt, at budgettet skrumper. Det gælder uanset om vi taler om bowlingklubben eller om EU,” skriver hun.

Danskerne giver mere end de får

Ifølge Folketingets EU-oplysning lyder betaler Danmark hvert år 18,8 milliarder kroner til EU.

Det svarer til, at hver dansker årligt betaler 3.300 kroner af skattepengene for at være med i unionen.

Selv når Danmark har modregnet sine EU-ydelser, er udgiften på 5,8 milliarder kroner, eller cirka 1000 kroner per dansker. Af disse ydelser udgør landbrugsstøtten cirka 70 procent.

Back To Top