fbpx skip to Main Content

Klimaforhandlinger forsinket efter tillidsbrud mellem nord og syd

EUOBSERVER.COM: [ uddrag ] FN’s klimaforhandlinger i København blev kortvarigt afbrudt mandag (14. december), da vreden boblede over blandt udviklingslandene, som anklagede deres rigere kolleger for at forsøge at “dræbe” Kyoto-protokollen.

Der er to spor af igangværende forhandlinger i København: Den ene er en ny serie af forpligtelser under Kyoto-protokollen for alle de rige lande ud over USA (som aldrig ratificeret den), og den anden er en mere langsigtet aktion, der omfatter USA og de rigeste nye nationer.

Kyoto-protokol sporet er det eneste med en mekanisme til retligt bindende emissionsreduktioner for det globale nord og for at kanalisere midler til syd.

Nord ønsker at dræbe Kyoto for at undgå enhver diskussion om en juridisk bindende aftale på dette tidspunkt, siger kritikerne. Dens fattigere kolleger ønsker at holde den i live, fordi en juridisk bindende aftale er i deres interesse.

De fattigere nationer, samlet i en gruppe, der kalder sig G77-plus-Kina gruppe af lande – faktisk 130 i alt – afbrød mandag forhandlingerne omkring tre timer i alt.

Læs hele artiklen på EUobserver.com – klik her!

Back To Top