fbpx skip to Main Content

Kurs mod snæver EU-politisk aftale

Regeringens såkaldte europaminister Nicolai Wammen har gentaget, at regerinegen ønsker en ny EU-politisk aftale, der fastslår, at Danmark hører til så tæt på kernen i EU som muligt.
“Det har vi ikke tænk os at gå på kompromis med”, siger Wammen til Altinget.dk og fortæller, at den nye aftale ikke skal erstatte, men supplere den gamle aftale fra 2008.

Liberal Alliance (LA), som er en af forligsparterne bag den gamle aftale, har tidligere oplyst, at folkeafstemning om bankunionen er afgørede for deres tilslutning. Det betyder teknisk set, at skulle en ny aftale erstatte den gamle – uden at alle partierne bag den gamle aftale – kunne den først træde i kraft efter et nyt folketingsvalg.
En supplerende aftale giver i midlertid regeringen større manøvrerum, vurderer LAs EU-ordfører Merete Riisager overfor Altinget.dk:
“Der må ikke være noget, som strider med den tidligere aftale. Men ja, det betyder også, at man godt kan være med i den nye uden at være med i den gamle”, siger Riisager og gør opmærksom på, at den gamle aftale satte grænser for, hvor langt Danmark kan gå ind i det økonomiske samarbejde i EU.

Læs mere på Altinget.dk – klik her!

Back To Top