fbpx skip to Main Content

LA ude af forhandlinger om EU-aftale

De tre nuværende og de to tidligere regeringspartier har nu kun Dansk Folkeparti (DF) med i forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale, der skal være en tillægsaftale til den gamle europapolitiske aftale fra 2008.

Enhedslisten forlod forhandlingerne 2. maj, og torsdag i sidste uge fulgte Liberal Alliance (LA) efter.
– Regeringen har som forudsætning, at vi skal sige ja til dansk tilslutning tik bankunionen og ophævelse af retsforbeholdet. Det kan vi ikke være med til, siger Liberal Alliances EU-ordfører Merete Riisager.

Dansk Folkeparti melder, at de stadig forsøger at få afklaret, hvad regeringen mener med formuleringerne i forslaget til aftalen, om at Danmark skal være en del af kernen i EU.
– Det syntes jeg ellers regeringen fik forklaret af regeringen i Folketingets Europaudvalg fredag i sidste uge. Regeringen ønsker at følge den tyske euro-vej. Det stiller vi os stærkt kritiske overfor, fortæller Merete Riisager og forklarer, at LA hellere vil følge, hvad partiet betegner som den britiske indre markeds-vej.

DFs EU-ordfører Pia Adelsteen oplyste i sidste uge, at hun ville forhandle videre mindst 14 dage endnu. Regeringen vil have den nye aftale på plads inden Folketingets sommerferie sidst i juni.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top