fbpx skip to Main Content

Lad ikke EU stoppe bisphenol A-forbud

En række repræsentanter for partierne Det Radikale Venstre, SF og Enhedslisten har i dag fremsat et forslag i Folketinget om, at regeringen skal indføre ”et totalt stop for brug af og salg af produkter som indeholder stoffet bisphenol A og som kommer i kontakt med fødevarer”, indtil EU gør det.
Tidligere på året vedtog et flertal i Folketinget et forbud mod bisphenol A i produkter til 0-3 årige. Selvom EU har erkendt, at bisfenol A kan være hormonforstyrrende, meddelte EUs fødevareagentur EFSA i begyndelsen af oktober, at det danske forbud er ”unødvendigt” og dermed ulovligt, hvorfor EU-Kommissionen ventes at tage skridt til en sag mod Danmark.

– Folkebevægelsen mod EU har ofte opfordret Folketinget til at sætte folkesundheden over hensynet til EU. Derfor bakker vi selvfølgelig op om, at Danmark må gå foran og forbyde bisfenol A ”“ uanset hvad EU-Kommissionen og EU-Domstolen måtte sige, udtaler Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard.

Læs beslutningsforslagetklik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top