fbpx skip to Main Content

Lad sparekniven ramme EU

I følge medierne har EU-Kommissionen oplyst, at Danmark mister 7 milliarder kroner om året på EU-medlemskabet, når man trækker tilskuddene fra EU fra udgifterne til EU. Dermed er Danmark det EU-land, der taber mest på medlemskabet. Men i Statistisk Årbog for 2010, side 389, står der, at Danmark i 2009 betalte 19,931 milliarder til EU og kun modtog 9,326 milliarder. Altså et tab på 10,6 milliarder.
– At vi er det EU-land, der taber mest på medlemskabet, virker meget sandsynligt. Men vi har mere tillid til Danmarks Statistik end til EU-Kommissionen, der tilsyneladende ikke vil erkende det fulde omfang af det omfattende danske nettotab på medlemskabet, udtaler Søren Søndergaard, som er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Regeringens reaktion har været utilfredshed med, at andre lande ikke betaler ”“ og taber ”“ mere på EU-medlemskabet. Finansminister Claus Hjort Frederiksen kræver Storbritanniens og Sveriges EU-rabatter afskaffet.
– Når EU stiller ekstreme sparekrav til medlemslandes finanslove, hvilket Hjort Frederiksen og regeringen uden tøven accepterer, så virker det fuldstændig absurd, at de nu vil kræve flere penge ind til EU. Lad i stedet sparekniven ramme EU. Og meget gerne helt og konsekvent, siger Søren Søndergaard.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top