fbpx skip to Main Content

Lene Espersens skandaleforslag vedtaget

Folketingets partier med undtagelse af Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte i dag for et forslag om en traktatændring, der betyder, at EU-parlamentet kan ændres fra en folkevalgt forsamling til en delvist udpeget forsamling frem til 2014. Det skete på trods af, at flere ordførere tidligere har udtalt sig yderst kritisk overfor forslaget.

Under debatten i folketinget har Udenrigsminister Lene Espersen bl.a. kaldt forslaget for en pragmatisk overgangsordning..

– At kalde dette radikale indgreb, i de fundamentale demokratiske principper, for en “pragmatisk overgangsordning” er udtryk for en dybt underlig demokratiopfattelse. Der står klokkeklart i traktaten at EU-parlamentet skal vælges af den europæiske befolkning og det er der en god grund til, for hvert ét enkelt mandat tæller i Parlamentet og kan afgøre forslag med stor betydning for millioner af europæiske borgere, udtaler Søren Søndergaard

– EU-parlamentet har i forvejen store problemer med sin demokratiske legitimitet. Et forslag om at medlemmer af Parlamentet nu kan udpeges uden et folkeligt mandat vil absolut ikke gavne den situation, forsætter Søren Søndergaard, der tidligere har forsøgt at få forslaget afvist i EU-parlamentets konstitutionelle udvalg.

Det vedtagne forslag kan findes her: klik her

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top