fbpx skip to Main Content

Lissabon-sag fortsætter 2. april

Østre Landsret tog i dag hul på retsmøderne i sagen om regeringens ratificering af Lissabon-traktaten, som 33 sagsøgere mener skulle have været til folkeafstemning i følge den danske grundlov.
– Det bliver desværre ikke den 1. april, at kammeradvokaten skal på banen, men først den 2. april, udtalte Ole Krarup med et smil efter dagens retsmøde, som foregik for fuldt hus uden tomme stole.

Højesteretsadvokat Karen Dyekjær, som fører sagen for de 33 sagsøgere, sagde bl.a. at det var en af regeringens provokationer, at den ikke vil offentliggøre den tyske forbundskansler Angela Merkels brev til EUs regeringsledere om ændringerne af EU-grundloven, der gjorde den til Lissabon-traktaten.

Den samme opfattelse har Helge Rørtoft-Madsen, som er en af de 33 sagsøgere:
– I retssagen om Lissabon-traktaten er det nu dokumenteret, at Fogh Rasmussen-regeringen arbejdede bevidst for at afskære den danske befolkning fra en folkeafstemning om traktaten. Regeringen har nægtet at udlevere visse dokumenter og begrunder det med, at det er tophemmeligheder om forhold til ”fremmede magter”. Er EU-landene da ”fremmede magter”? Alligevel er det lykkedes at dokumentere regeringens bevidste anslag mod demokratiet.

En anden af sagsøgerene, entertaineren Niels Hausgaard, udtalte sig optimistisk til pressen efter dagens retsmøde: “Jeg forventer, vi får medhold. Foor mig er det et spørgsmål, om vi har en fri domstol, eller vi ikke har.”

På næste mandag gør Karen Dyekjær sig færdig, hvorpå regeringens sagfører, kammeradvokat Peter Biering, får ordet.

Læs mere om sagen – klik her!

Back To Top