fbpx skip to Main Content

LO-måling: Flertal for patentdomstol

LO har fået foretaget en meningsmåling af Gallup om holdningen til EU’s patentdomstol, som skal til folkeafstemning 25. maj. Den siger, at 49 procent vil stemme ja eller hælder til at stemme ja, mens der er 25 procent, som har svaret, at de stemmer nej eller hælder til at stemme nej. 24 procent svarer, at de ikke har taget stilling.

På LO’s hovedkontor er der begejstring:
”Konkurrencen tager til, og derfor er det fælles europæiske patent en klar fordel i fremtiden. Det sikrer danske jobs og giver bedre muligheder for danske virksomheder”, siger international sekretær i LO, Marie Louise Knuppert til dagbladet Licitationen.

Men det er langt fra alle i fagbevægelsen, der deler begejstringen:
”Jeg vil stemme nej. Vi risikerer ikke noget, ved at stemme nej. Men der er risiko for, at det vil koste arbejdspladser, hvis vi stemmer ja. Måske bliver det nemmere for de store med ét enhedspatent, men siger vi ja, risikerer de små og mellemstore virksomheder en masse retssager, som kan koste dyrt og betyde tab af mange arbejdspladser”, siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup og medlem af 3Fs hovedbestyrelse, i Nyhedsbrevet fra det faglige udvalg i Folkebevægelsen mod EU.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top