fbpx skip to Main Content

Løkke: Ja til sanktioner til lande uden for euroen

NOTAT.DK: [uddrag] Står det til Kommissionen skal også lande uden for euroen kunne pålægges sanktioner og afkræves omprioriteringer på finansloven, hvis de ikke følger EU’s regler for god økonomisk politik. Forslagene, der behandles på et EU-topmøde i dag, vil fuldstændig ændre Danmarks forhold til Den Økonomiske og Monetære Union, hvis de vedtages.
Følgende fremgår af hjemmesiden for Folketingets EU-oplysning: “Danmark skal, som de øvrige medlemslande, overholde traktatens og Stabilitets- og Vækstpagtens krav til de offentlige finanser. Der er dog den forskel, at det kun er eurolande, der kan pålægges økonomiske sanktioner ved vedvarende overtrædelse af kravene til de offentlige finanser.”
Men hvis nogen troede, at dét betyder, at det ikke kan laves om i en håndevending, må de tilsyneladende tro om igen. I hvert fald, hvis man spørger EU-kommissionen, som har fremlagt en række forslag, som skal indføre sanktioner mod EU-lande uden for euroen, hvis de ikke overholder krav om offentlige underskud og statens gæld.

Læs mere på Notat.dk – klik her!

– Det er fuldstændigt uacceptabelt, hvis EU-bureaukrater skal have regeringens finanslovsforslag før den danske befolkning, sagde Folkebevægelsen mod EUs parlamentariker Søren Søndergaard, da Kommissionen præsenterede sit forslag i begyndelsen af maj.

Læs hele udtalelsen fra Søren – klik her!

– Kommissionen og EU-præsidentens topmøde-forslag vil ramme den økonomiske selvbestemmelse, befolkningen har vedtaget ved folkeafstemning, udtaler talsperson Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU i dag i en pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelelsen – klik her!

Forslag om euro-afstemning
Enhedslistens EU-ordfører Per Clausen har op til topmødet fremsat krav om folkeafstemning folkeafstemning.
“Det var netop retten til at føre en selvstændig økonomisk politik, der var det afgørende argument for at stemme nej til euroen. Statsministeren er nu i færd med et omfattende forræderi mod resultatet af disse folkeafstemninger”, siger han på Dr.dk og søger derfor støtte hos SF og DF til en folkeafstemning om euroen til oktober. Indtil videre har DF støttet forslaget.

Læs nyheden på Dr.dk – klik her!

Løkke afviser afstemning
»Jeg ser ikke nogen folkeafstemning for mig, overhovedet«, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag eftermiddag til dagbladet Politiken og bekræftede, at han støtter Kommissionens forslag om sanktioner mod alle EU-lande – indenfor som udenfor euroen.

»Det, vi diskuterer, er jo reglerne om vækst- og stabilitetspagten, som gælder alle EU-lande. Vi er ikke en del af euroen, og det er desværre ikke udsigt til, at vi kommer. Indtil da er en folkeafstemning ikke på tale«, udtalte han uden at uddybe, hvordan Danmark skal komme med i euroen uden en folkeafstemning…

Læs nyheden på Politiken.dk – klik her!

Back To Top