fbpx skip to Main Content

Løkke: S-SF plan i strid med europagt

Socialdemokraterne og SF har sagt ja til europagten fordi de har en aftale med regeringen og de radikale om, at pagten angiveligt ikke skulle betyde noget for, hvordan Danmark vælger at løse sine økonomiske problemer. Men blækket er knapt tørt på aftalen, før statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag i Jyllands-Posten angriber S-SFs plan Fair Løsning for ikke at leve op til pagten.

“Mens alle andre europæiske lande er i gang med at træffe svære beslutninger for at få styr på underskud og gæld, anbefaler S og SF den stik modsatte strategi – nemlig at øge de offentlige udgifter.
Det vil indebære, at Danmark vil stå isoleret tilbage i Europa som tæt på det eneste land, hvor man lemper i stedet for at stramme finanspolitikken”, siger statsministeren i avisen og tilføjer bl.a.:
“Har man sagt A, må man også sige B. Når man har sagt ja til at forbedre den europæiske konkurrenceevne, så må man også sige B og lægge en økonomisk politik frem, der møder de udfordringer, vi står i.”

S og SF er uforstående overfor statsministerens angreb. Men det er EU-professor Marlene Wind fra Københavns Universitet ikke:
“Man vil skulle argumentere godt og grundigt i Bruxelles for, at Fair Løsning lever op til europagtens retningslinjer. Men hvis Danmark et år vælger at pumpe penge ud i den offentlige økonomi, vil der med stor sandsynlighed ikke ske andet, end at man vil få en påtale”, siger hun i Jyllands-Posten.

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top