fbpx skip to Main Content

Løndumping og snyd hos Danish Crown i Tyskland

EUFAGLIGT.DK: [ uddrag ] – Det er et eksempel på, at servicedirektivet tjener som middel til løndumping af værste skuffe, siger Berndt Maiweg, formand for slagterisektionen i det tyske nærings- og nydelsesmiddelarbejderforbund NGG.
32 rumænske har enten ikke fået eller kun fået en del af deres (dumpede) løn for arbejdet hos Danish Crown i Oldenburg i Nordtyskland.
Slagteriet er en del af Danish Crown koncernen, hvor der slagtes store mængder af danske grise.

Det er ingen nyhed, at de tyske slagterier bruger kolonnearbejdere fra Østeuropa, som hyres via mellemmænd, til en løn som ligger milevidt fra både danske og tyske overenskomster.
Men den aktuelle sag sætter fokus på løndumpingen.

Ifølge den tyske online-avis Nordwest Zeitung var rumænerne lovet 7,50 euro i timen – eller lidt over 50 kroner. Men en af rumænerne siger til avisen, at han kun har fået 3 euro i timen. 10 andre venter stadig på deres løn fra december.
I Tyskland er fagbevægelsen bestyrtet over sagen.
– Vi havde faktisk troet, vi havde fået nogenlunde styr på situatitonen, men det som sker hos Danish Crown i Oldenburg, det er simpelthen ikke i orden, siger Berndt Maiweg, formand for slagterisektionen i det tyske nærings- og nydelsesmiddelarbejderforbund NGG.

(…)

Sagen ramler direkte ind i overenskomstforhandlingerne, hvor Danish Crowns har krævet en markant lønnedgang hos de danske slagteriarbejdere.

….


Læs hele artiklen på Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!

Back To Top