fbpx skip to Main Content

Lukker øjnene for bosættelser

EU-parlamentet har tirsdag aften med et flertal på 379 mod 230 godkendt en opgradering af handelsforbindelserne med Israel.

Med opgraderingen vil israelske produkter få lettere adgang til EU’s marked. Det gælder også varer fra de israelsk besatte områder af Palæstina.

I dag er det ganske vist ulovligt at sælge sådanne produkter, hvor Israel står som producent. Men manglende kontrol betyder, at israelske varer fra de besatte områder alligevel finder vej til det europæiske marked. Det drejer sig for eksempel om mad, vin, plastik og kosmetik.

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– EU fordømmer på papiret Israels besættelser i Palæstina, men i virkelighedens verden giver man israelske varer lettere adgang. Inklusiv varer, som kommer fra de besatte områder. Dermed blåstempler EU reelt den israelske besættelsespolitik.

– Opgraderingen af handelsforbindelserne kommer i forlængelse af nye og massive israelske bosættelser på palæstinensisk jord. Dermed bliver EU’s beslutning også en blåstempling af den israelske bosættelses-politik. Det er helt uacceptabelt.

– EU’s støtte til Israels brud på folkeretten sætter tildelingen af Nobels Fredspris til EU for nylig i et sørgeligt relief.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk

Back To Top