fbpx Skip to content

Måling lover godt for nej-siden

Nej-flertal i Jyllands-Posten

Lørdag den 31. oktober offentliggjorde Morgenavisen Jyllands-Posten en meningsmåling foretaget af Rambøll. Her blev der spurgt til hver enkelt af de fire danske EU-undtagelser adskilt og ikk samlet, som i Catinét-målingen.
Euro-undtagelsen ønskede 46,4 pct. at bevare, mens 42 pct. ønskede den afskaffet.
Den militære undtagelse 43,6 pct. at bevare, mens 40,2 pct. ønsker den afskaffet.
Retsundtagelsen ønsker 41,5 pct. bevarete, mens 41,8 pct. ønsker den afskaffet.
Statsborgerskabsundtagelsen ønsker 51,6 pct. bevaret, mens 28,7 pct. ønsker den afskaffet.


– Ja-sidens 10 procents forspring er kun halvt så stort, som det var forud for euro-afstemning i 2000, konstaterer Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med Catinéts nye meningsmåling om afskaffelse af tre danske EU-undtagelser


42,9 pct. af de adspurgte siger ja til afskaffelse af tre af de danske EU-undtagelser (euroen, den militære og den retlige), mens 32,6 pct. siger nej. Det fremgår af en ny meningsmåling, som Catinét Research har foretaget for Ritzau. Målingen kommer godt 14 dage før det møde om undtagelserne med Folketingets partier, som statsminister Lars Løkke Rasmussen annoncerede i sidste uge.

– Selvfølgelig vil vi gerne se klart flertal for nej i målingerne. Men trods ja-sidens føring i dagens meningsmåling, er vi opmuntret, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Ja-siden plejer at føre i målingerne inden folkeafstemningerne udskrives. Men vælgerne bliver oftest mere kritisk, når debatten for alvor går i gang. For eksempel viste en meningsmåling i Jyllands-Posten i 1999, at ja-siden førte med 19 pct. 10 måneder før euro-afstemningen i 2000, hvor 53,2 pct. stemte nej.

– Men det er noget rod, hvis Ritzau og andre tror, at vi kun har tre undtagelser. Vi har fire. Og tanken om afstemning om en samlet pakke er bemærkelsesværdigt, når f.eks. SF, Liberal Alliance og Konservativ Ungdom vil bevare euro-undtagelsen, men afskaffe andre, siger Rina Ronja Kari.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 København K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top